Lss ry:n järjestämä seminaari nuorten huumeiden käytöstä ja radikalisoitumista Turussa.

Länsi-Suomen Somaliseura ry järjesti 20.12 seminaarin huumeiden käytöstä ja nuorten radikalisoitumista, jossa oli mukana nuorten kanssa toimivat, vanhempien edustajat ja Turun Normaalikoulun sekä Varissuon aluepoliisin vanhempi konstaapeli Vesa Jauhiainen. Seminaarin tarkoituksena oli saada alustavaa tietoa koskien päihteiden ongelmakäyttöä sekä nuorten radikalisoitumista. Tilaisuuteen oli järjestetty tulkkaus.

Norssin sekä Varissuon aluepoliisi Vesa Jauhiainen on tuonut esille alustavaa tietoa, joka herätti vilkasta keskustelua siitä, millä tavalla huumeiden käytön voi tunnistaa ja ehkäistä sekä myös sitä, miten voi ehkäistä nuorten lähtemistä ulkomaille sota-alueille. Seminaarin aikana tuli esille myös kuinka tärkeää on selvittää ja luoda tiivis yhteistyötä näistä asioista vironomaisten sekä perheiden kanssa.

Tammikuussa 2015 Länsi-Suomen Somaliseura ry järjestää info-tilaisuuden jossa valistetaan vanhemmille, miten tunnistetaan nuorten päihteiden käyttö ja mistä voisi saada apua ja miten yleensä voi estää nuoria sekaantumasta huumeiden välitystoimintaan tai myymiseen. Tilaisuudessa puhutaan myös nuorten radikalisoitumisesta ja ääri-islamistien sosiaalisessa mediassa olevaa värväyspyrkimyksiä. Paikalle on kutsuttu eri alojen asiantuntijoita poliisista, nuorten parissa työskentelevistä ammattilaista ja uskonnollisesta yhteisöstä joile osallistujilla on mahdollisuus esittää aiheisiin liittyviä kysymyksiä suoraan asiantuntijoille.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että Somali yhteisö on nyt entistä enemmän kiinnittänyt huomiota ongelmien vakavuuteen. Olemme iloisia myös siitä, että olemme myös siinä vaiheessa keskustella ja puhua avoimesti asioita, jotka ovat vaakalaudalla yhteisöömme, kertoo Länsi-Suomen Somaliseuran puheenjohtaja Abdishakur Ali.

– Kukaan ei voi ratkaista näitä ongelmia yksin, ja siksi on tärkeää työskennellä yhdessä tehokkaasti päihdeongelmien ja radikalisoitumisen ehkäisemiseksi. Tätä työtä pystytään tekemään vielä tehokkaammin, toteaa Abdishakur Ali.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: