Somalikulttuuria Turussa 20 vuotta!

Länsi-Suomen Somaliseura ry yhteistyössä Turun kaupungin ja Taiteen edistämiskeskus (Taike) on ylpeä voidessaan toivottaa teidät tervetulleeksi Somalian kulttuuriviikko kunniaksi 20-vuotisjuhlaan. Tänä vuonna on kulunut 20 vuotta siitä, kun Turkuun on perustettu ensimmäinen somaliyhdistys ”Turun nuorten somalien yhdistys”.

Tapahtuma kestää maanantaista sunnuntaihin kahdessa eri osassa ja useissa paikoissa Turussa. Paikat ovat pääkirjasto, Varissuon, Pansion ja Lausteen kirjastot ja Yhdessä- yhdistyksen tiloissa sekä yhdistyksen omissa tiloissa. Ensimmäisen osan (ma – pe) sisältö heijastaa laajan valikoiman kuvia, elokuvaesityksiä, somalikulttuuria esineitä ja Turun somalialaisten historiaa sekä kuvia dokumentteja yhdistyksen toiminnasta. Toinen osa koostuu keskusteluista, työpajoista ja kulttuuriesityksistä ja juhla päättyy juhlagaalaan sunnuntai iltapäivänä.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda Somalian kulttuuria ja historiaa esiin positiivisessa hengessä valtaväestölle kuten, kulttuurin näyttelyitä, dokumenttielokuvaesityksiä, runous, kirjallisuus luennot, paneelikeskusteluja sekä musiikin ja taiteen suorituksia.

Tapahtuma kokoaa yhteen tutkijoita, aktivisteja ja hahmoja, kirjailijoita, lääkäreitä, muusikoista. ja Keskustellaan roolimalleista ja jaetaan kokemuksia seuraavista aiheista: identiteetti ja yhteiskuntaan kuulumiseen, kulttuuriin, uskontoon sekä muutoksesta ja Suomen Somalien menestyksestä ja Somalien tulevaisuudesta Suomessa.

Olet sydämellisesti tervetullut mukaan Somalien kulttuuriviikolle 2015! Klikkaa linkiä nähdäksesi ohjelma.

Lisätietoja, ota meihin yhteyttä sähköpostitse: Lssry@hotmail.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: