Somalialaisten Anteeksiannon konferenssi Turku 5.-6.7.2017

Heinäkuun 5.- 6. päivä Turun Somalialaiset järjestävät yhteistyössä Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan, Suomen Rauhanpuolustajat sekä Suomi-Somalia Seuran kanssa kahden päivän mittaisen Anteeksiannon päivä- seminaarin. Joukko somalialaistoimittajia on aloittamassa Anteeksiannon päivä- kampanjan, jolloin päivän aikana kaikki somalialaiset, niin Somaliassa kuin diasporassakin elävät pysähtyisivät päiväksi ja pyytäisivät anteeksi entisiltä vihamiehiltään. Anteeksiannon päivä tulee jatkossa olemaan vuosittainen kampanja.

Somalian levottomuudet ovat jatkuneet yli 25 vuotta. Konfliktia on yritetty ratkaista monin tavoin ja tilanne on nyt ehkä parempi kuin koskaan aikaisemmin. Somalian politiikka on kuitenkin edelleen sekavaa, koska naapurimaat ja kansainvälinen yhteisö ovat ohjailemassa hajaantunutta, klaanijärjestelmään perustuvaa systeemiä. Tavallisten somalialaisten ja nimenomaan klaanien välistä dialogia ei ole kuitenkaan edistetty.

Kampanjan avulla on tarkoitus elvyttää anteeksiantamisen kulttuuria erityisesti tiedotusvälineiden kautta. Tavoitteena on vaikuttaa ihmisten asenteisiin, joita hallitsevat tarinat väkivallasta, kostosta, terrorismista ja valtataisteluista.

Turun seminaariin saapuu somaliasiantuntijoita ympäri maailmaa pohtimaan miten Anteeksiannon päivä- kampanjasta voitaisiin luoda ennakkoluuloton, puolueeton ja laajapohjainen kampanja toteutettavaksi tiedotusvälineiden ja erityisesti TV:n sekä radion avulla.

Konferenssin ohjelman englanniksi voi lukea tästä linkistä.

Lisätietoja antavat:

Wali Hashi 040 081 5453, Abdimuse Mohud, 044 271 8655, Abdishakur Ali  040 037 5017

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: